Världens bästa pokerspelare

För att platsa i World Series of Pokers Hall of Fame krävs en gedigen karriär som pokerspelare. Men vilka av proffsen står ut bland de andra? Här är några av namn som pokervärlden aldrig glömmer.

Många drömmer om att bli pokerproffs. Men vilken typ motstånd, eller snarare motspelare, kan du få möta om drömmen går i uppfyllelse? Här är exempel på några av världens mest ikoniska pokerspelare.

  • Veteranen. Han har kallats Texas Hold’ems farfar och har spelat poker på en professionell nivå i över femtio år. Doyle Brunson har spelat genom allt, och långt innan dagens glamorösa pokerturneringar och lättillgängliga onlinecasinon. Han spelade till och med när det var olagligt och spelet arrangerades av maffian. Hans bok ”Super/System”, där han avslöjade allt som enligt han själv krävs för att bli en bra pokerspelare, förändrade synen på spelet.

Pokerproffs och miljonär innan 25

  • Underbarnet. När en sextonåring väljer att hoppa av skolan för att börja spela om pengar på heltid är det helt förståeligt om föräldrarna höjer på ögonbrynen. I Daniel ”Kid Poker” Negreanus fall var beslutet dock helt rätt. Idag har han en topprankning bland de som tjänat mest pengar på sitt spelande. Men vägen dit var inte lätt – när Negreanus var 22 år gammal och först kom till Las Vegas förlorade han snabbt alla sina pengar och fick flytta hem igen. Han var bankrutt men inte nedslagen – och när han senare återvände till Las Vegas visade han spelstaden vad han gick för – med en serie häpnadsväckande vinster som för alltid skulle etablera honom som en av de främsta spelarna i pokervärlden. I samma veva blev han också den yngsta som, vid den tiden, vunnit ett armband vid världsturneringen i poker.
  • Det senaste tillskottet. När WSOP skulle välja in en ny spelare till sin Hall of Fame i fjol valde de Phil Ivey. Med 62 turneringar och miljonvinster bakom sig är det en ära Ivey gjort sig välförtjänt av. En av de mest dramatiska vinsterna var mot miljardären Andy Beal, som spelade bort 16 miljoner dollar under tre dagar då han desperat försökte vinna över Ivey. Därför nämns Ivey ofta som vår tids främsta pokerspelare.