Öppna upp för en fri marknad

När det kommer till onlinepoker och spel online verkar det finnas två olika läger: ett som hävdar att det behövs kontroll och ett annat som hävdar att man bör släppa på regleringen för att få en fri spelmarknad.

10460340-isolated-chips-with-pathDet kommer alltid att finnas olika splittringar i vårt samhälle och då spela alltid kommer ligga många av oss varmt om hjärtat så kommer det även där alltid att finnas olika röster. Visst, det är en vacker tanke att Statliga Svenska Spel ska finnas och försöka värna om spelarens bästa för att se till så en inte hamnar i någon ond cirkel. Men, nu när allt fler väljer att spela online, vilket både är smidigt och enkelt så dyker det upp allt fler aktörer och då kanske det är bättre om man tar bort monopolet för att skapa en fri marknad. Enligt en artikel i dn.se kan man läsa om att Lotteriinspektionen tagit fram siffror på att en femtedel av nettoomsättningen hamnar på den oreglerade marknaden. Även om Svenska Spel fortfarande drar in miljardbelopp är detta belopp som årlig försämras och att jobba mot sådana mål är det ingen som vill jobba mot det.

Nya aktörer med nya spännande spel

Att välja mellan ett stort utbud av slots och mängder av andra casinospel och pokerspel gör att man inte längre får en tråkig minut. Det börjar även växa upp företag som samlar information om olika spel som förenklar för kunderna att finna vad de söker. Många hävdar med det att det är bara för Sverige att anpassa sig till det nya rådande klimatet, för det finns ingenstans att gömma sig. Då man även inte behöver skatta frö sina eventuella vinster om man spelar inom EU, där de flesta stora spelbolag har sina säten, gör det bara allt mycket smidigare. Svenska Spel menar att de vill värna och vårda sina kunder, men i en dokumentär får man genast uppfattning om att de egentligen vill åt storspelarnas pengar och att de åter vill öka sina egna intäkter.

Att tänka på som spelare

Nu när man kommit in i ett mer föränderligt landskap ställer det allt större krav på spelarna själva att både ta hand om sig samt att söka informationen om vad som gäller. Gör man det kan man räkna med att få en trevlig upplevelse.

  • Gör aldrig för snabba beslut som du senare kan få ångra
  • Viktig är att finna en sajt som man trivs med, finner trygghet av samt som har ett bra spelutbud där man kan växa. För om man stannar kvar på en sajt så blir man med det belönad. Och det är belönad som man vill bli.
  • det är viktigt att man tänker på att inte spela för att vinna tillbaka pengar utan spela för att bara vinna pengar.
  • A och O är ett sunt spelande och utan det så har man inte längre någon kontroll vilket gör att man blir en farlig spelare – på ett dåligt sätt.